Monday, May 25, 2009

Reisverslag vrijdag 1 t/m zondag 3 mei 2009

Vrijdag vlogen Max, Annika, Hannu en ik naar Parijs. Het was Max zijn eerste keer in Parijs en ik was er al een poosje niet geweest. Hier zie je Max in de bus van het vliegveld. Nadat we ons opgefrist hadden, hebben we door het centrum van Parijs gewandeld. We vonden een heel leuk Libanees restaurant en hebben daar lekker Mezze gegeten.












Daarna zijn we naar de Eiffeltoren gegaan. De zon ging net onder en dat was een mooi gezicht. Max mocht in de draaimolen en we genoten van een echte Barbapapa (suikerspin).












Na een behoorlijke wandeling en een laatste drankje, gingen we terug naar het hotel.












De volgende dag (zaterdag) hebben we de Sacre Coeur bezocht.























Vervolgens zijn we naar Centre Pompidou gegaan. Daar heb ik eerst een heerlijke Salade Nicoise op.












Daarna hebben we de tentoonstelling gezien van Kadinsky. We hebben ook de andere zalen bezocht, maar voor Max was één tentoonstelling wel voldoende. Toen volgde het welverdiende ijsje!












We zijn naar de Seine gewandeld. Daar hebben we eerst geborreld en vervolgens een leuk restaurantje gevonden. Na het eten zijn we met de metro naar de Arc de Triomphe gegaan.












Na de Arc de Triomphe hebben we vlak bij het hotel nog een drankje gedaan. Ik was Annika en Hannu net aan het vertellen dat ik als tiener altijd een drankje dronk (als ik weer eens in Frankrijk was, iedere zomer) dat Monco heette. De ober hoorde me en kon me vertellen wat het drankje inhield. Ik kreeg er ook een, om herinneringen op te halen ;-).












De volgende dag (zondag) gingen we naar de Notre Dame. Daar hebben we een hele poos moeten wachten voordat we naar boven in de toren konden. Deze man liet mensen op straat schrikken en hij leidde ons zeker af! Max durfde niet met hem op de foto, maar ik wel :-).












Nadat we de Notre Dame ook van binnen hadden bekeken, zijn we samen met Annika en Hannu gaan lunchen. Daarna gingen we 'eindelijk' (volgens Max) naar de Eiffeltoren! We zijn met de lift (ja, ik weet het, we zijn lui!) naar boven gegaan en met de trap naar beneden. Max noemde het steeds ''De Toren van Parijs''. Hij weet heus wel dat het de Eiffeltoren is, maar vond deze naam ook gepast :-).












's Avonds lekker kip met patat gegeten. De volgende dag zijn Max en ik er alleen op uit gegaan. We wilden nog het Pantheon bekijken en mosselen eten.












De mosselen waren verrukkelijk en we hadden het zo gezellig, dat het me helemaal ontroerde. Daar zaten we dan, saampies in Parijs, mosselen met patat te eten. Ik een glas wijn, en mijn liefste bezit zei; 'Ik heb het heerlijk, mam'.












Eind van de middag vlogen we terug. We hebben een heerlijke vakantie gehad en zo veel gezien en meegemaakt. Ik hoop dat hij het goed kan onthouden, en dat het later net zo waardevol voor hem is, als dat het voor mij is!
Reisverslag Maandag 27 t/m donderdag 30 april 2009

Dit was een korte week...

Maandag heb ik bij Google geluncht. 's avonds zijn we uit eten geweest met Elena en Luigi. Dinsdag middag zijn we met onze klas naar een museum geweest. Vier haltes met de stadsbus en 5 minuten lopen. Tenslotte een waterijsje. Het was erg geslaagd.

Donderdag avond heb ik met Tanisha geborreld. Heerlijk, zo voor de vakantie. Tanisha is de andere Engelse middenbouw leerkracht. Zij helpt me altijd heel erg en ik kan goed met haar overweg.

Morgen naar Parijs!
Reisverslag Dinsdag 21 t/m zondag 26 april 2009

Dinsdag avond kwam ik terug uit India. En zoals jullie weten, kan ik soms niet zo goed stil zitten. Ik had 's avonds een afspraak met een paar mensen (Googlers, Spooglers). We zijn eerst uit eten geweest in de Outback Lodge.

Vervolgens zijn we naar Mascotte geweest. Een kareoke tent, met rock muziek. Echt enorm leuk. De band speelt nummers, en je kan je opgeven om te zingen. Ashish (zie foto) heeft gezongen.

Woensdag middag kwam Max terug uit NL. We zijn uit eten geweest met Amy. Amy werkt bij Children First (de preschool waar ik gewerkt heb). We hebben lekker schnitzel en patat gegeten en bijgekletst met Amy.

Donderdag en vrijdag heb ik 's ochtends op school gewerkt. Alexandra (mijn Duitse collega) en ik hebben van alles opgeruimd en voorbereid. Vrijdag moest ik naar de internist. We hebben besloten dat het weer eens tijd wordt voor een coloscopy. Een niet zo'n fijn onderzoek, maar het is wel goed dat ze mijn ziekte van Crohn zo goed in de gaten houden.

Zaterdag middag zijn Max en ik op pad geweest met Lisa en Ellie. We zijn naar Park Im Grüene geweest. De kinderen hebben heerlijk kunnen spelen en wij hebben uitvoerig gekletst. Lisa gaat deze zomer weer terug naar de UK, omdat haar relatie over is met haar Googler. Ik zal haar enorm missen, het is de tweede lieve vriendin die terug gaat. 's Avonds hebben Max en ik bij Annika en Hannu sushi gegeten en film gekeken. Dat was erg gezellig!











Zondag middag had ik de bijeenkomst van de boekenclub. We spraken bij de Starbucks af en hebben daarna in het park aan het meer gepicknickt. Erg gezellig en heerlijk weer!

Zondag avond hebben we Jos van het vliegveld opgehaald. Het was een heerlijke vakantie, we hebben allemaal genoten!