Sunday, April 19, 2009

Reisverslag zaterdag 11 t/m dinsdag 21 april 2009

Dit reisverslag is een bijzondere. Het is een verslag van mijn vakantie in Bangalore (Indië). De vrijdag voor onze vlucht hadden Jos en ik Max naar het vliegveld gebracht. Hij ging naar Nederland.
's Avonds hadden we een feest van Lisa (haar verjaardag). Het was erg gezellig en fijn om al mijn vriendinnen te zien. We hebben een lied voor Lisa gezongen, dat Libby geschreven had.

Vrijdag nacht bleef ik wakker. We moesten om 4 uur opstaan en om 7 uur ging onze vlucht naar London. Daar stapten we over op onze vlucht naar Bangalore. In Bangalore konden we meteen in ons hotel terecht.

Zondag bezochten we met Bubble (Leonardo, Googler uit Brazilië) het centrum van Bangalore. We eindigden in een pub. Het viel ons meteen op hoeveel verkeer er wel niet was! En er wordt echt iedere seconde getoeterd.

New York is er stil bij! Het stinkt er ook enorm naar uitlaatgassen. Maar wat een kleuren en drukte op straat!












Zondag avond had een Googler ons mee uit eten genomen. Daarna zijn we naar Opus geweest. Dat is een Lounge-restaurant waar op zondag en woensdag Kareoke is.











Maandag bracht een chauffeur ons naar het Google gebouw. Ik ging even mee naar binnen, maar daarna bracht mijn chauffeur me naar de grootste tempel in Bangalore; de Iskcon Tempel.

Het was mijn eerste tempel en ik werd naar een andere rij geloodst dan alle andere Indiërs. Ik betaalde 150 roepies en bleek daarmee een donatie te doen. Ik kreeg een rondleiding van iemand en hij heeft heel veel uitgelegd.

Daarna wilde ik nog naar een kunst museum, maar de chauffeur stopte voor een ander gebouw en dat bleek een science museum te zijn; geweldig. Ik bevond me nu onder vele gezinnen en het was goed opgezet. 's Avonds aten we in de buurt van het hotel.












Na het eten ontdekten we dat er een feest gaande was in de buurt achter het hotel. Dat wilden we natuurlijk niet missen. Hier zijn daar wat foto's van:












We leerden al snel dat de mensen een speciale manier van hoofd-schudden hebben. Het kan ''ok'', ''ja'' of ''nee'' betekenen. Meestal is het een ''ok'' gebaar. Laat je hoofd naar links vallen en dan naar rechts, en herhaal dit.

We hebben ons voorgenomen onze kinderen een keer mee te nemen naar India. Deze draaimolen is toch echt niet te vergelijken met die nu in Zürich draait.










De volgende dag, dinsdag, was ik bekaf (vakantie = uitrusten?) en besloot ik eerst uit te slapen en dan in de buurt van het hotel te blijven. Het hotel lag aan een drukke straat (maar ja, welke straat is niet druk in Bngalore).

Er waren winkels en restaurants, dus ik moest me toch wel kunnen vermaken. Na een poosje lopen, zag ik een Spa en besloot ik eens te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. Het was goedkoop! Heerlijk!

Tenslotte trakteerde ik mezelf nog op een ijsje (manga sorbet: vers!). Ik was duizelig van de uitlaatgassen! 's Avonds gingen Jos en ik met de Tuk Tuk naar het centrum.












Eerst hadden we in deze straat iets gedronken in een bar. Alle restaurants en café's hebben een of meerdere portieren en binnen lopen er bijna nog meer werknemers rond dan klanten. Daarna gingen we naar een restaurant waar we enorm veel hebben gegeten!












Ik heb wel meteen gesmeekt of het ajb niet zo spicy kon, want met mijn Crohn kan ik daar toch niet zo goed tegen. ''Nee hoor, mevrouw, we maken voor u minder spicy eten klaar, geen probleem''.

Ik denk dat ik de helft van de tijd met mijn mond open naar het plafond (aircondition waaide dan in mijn mond) heb gezeten - lekker gezellig voor Jos - zo scherp was het :-). Het desert buffet was in ieder geval niet spicy!


Woensdag besloot ik om weer op stap te gaan. Ik bestelde een chauffeur en 'John' (yeah, right) zou me van alles gaan laten zien. Op mijn verzoek zet hij me niet alleen af, maar loopt ook met me mee (en vertelt over de dingen die we bekijken). Het was een geweldige dag!












John moedigde me aan om overal foto's van te maken en dat is wel een opluchting. Soms weet ik toch niet zeker of ik wel zo veel foto's mag maken (en een paar dagen later blijkt dat geen rare gedachte te zijn geweest).












Als ik op deze markt een jurkje voor de dochter van een vriendin wil kopen, zegt John dat hij een betere winkel weet. Hij brengt me bij een winkel waar ik op een bank moet gaan zitten terwijl ik onder het genot van een glaasje fris verschillende jurkjes te zien krijg. Toen ik er een gekozen had, moest ik mee naar de jongens afdeling om iets voor mijn zoon uit te kiezen (weer een bankje). ''Now, we will look for a dress for you''. Ik dacht; gaat hij nu mijn hele familie af? :-) Dit is de ingang van een busstation.

Vanuit de auto valt het me op dat er niet echt gebruik wordt gemaakt van de banen, stoplichten en stopborden. Auto's rijden midden op weg, zigzaggen van links naar rechts, halen aan beide kanten in en toeteren!















Deze gebouwen heb ik vanuit de auto gefotografeerd (rechts boven de post, links het parlement).

Aan het einde van de middag bezochten we nog een prachtige tempel.












's Avonds gingen we weer naar 'Opus', want Bubble wilde zingen. Eerst moest er gegeten (en Bubble dronk moed in) worden. Bubble kwam niet aan de beurt en was zwaar teleurgesteld (wij ook).

Donderdag had ik met Ritu afgesproken. Ritu is een Spoogler uit India. Haar man werkt (vanuit India) samen met Jos. Ritu haalde me, samen met haar dochter, op bij het hotel.


De chauffeur bracht ons naar een plek met veel winkeltjes. Na een heerlijke ochtend shoppen lunchten we in deze hippe tent. Dochter-lief had niet zo'n zin in India's en at een broodje van de Subway. Hier kun je mijn nieuwe aanwinst bewonderen. Ik ben er super blij mee en volgens mij staat het me ook wel? De middag gebruikte ik om mijn foto's op het internet te zetten en bij te komen van alle indrukken.

's Avonds gingen we naar een restaurant dicht bij het hotel. Ook hier vroeg ik weer om 'niet zo scherp' eten... maar dat is en blijft moeilijk voor ze. De cocktail hielp wel een beetje ;-).


Vrijdag ging ik weer met John op stap. Hij is zachtaardig en ik voel me veilig bij hem. Eerst bracht hij me naar een privé preschool en dat was heel bijzonder. Ik durfde helaas geen foto's te maken, maar de school is te vinden op het internet. Daarna bezochten we weer wat tempels en kerken (ook de kerk waar hij getrouwd is :-)).












Ik vind de kleuren prachtig van de tempels en de sfeer die er hangt is zo anders als die van hier. Er lopen ook koeien rond (soms ook gewoon over straat) en vandaag zag ik een kat (de eerste).













Vrijdag avond gingen Bubble, Jos en ik naar het Hardrock café. Daar hebben we lekker een burger gegeten en (weer) cocktails gedronken. Er waren veel 'rijke' mensen. De sfeer was opgelaten, de cocktails waren best lekker!












Zaterdag hebben Jos en ik door de stad geslenterd. We hebben een boekenwinkel en een warenhuis bezocht. Zaterdag avond gingen we uit met Bubble, Ranveer en een vriend van Ranveer. Deze lounge tent bevond zich op het dak van een groot gebouw. Je betaalde entree en kon dan ongelimiteerd drinken. Ik her-uitvond de Bacardi!












Buiten kon je zitten, eten en drinken. Er was ook een donker danszaaltje waar iedereen helemaal 'los' ging. Jos had geen zin om te dansen en toen ik Ranveer vroeg, keek die eerst vragend naar Jos.

Jos had geen idee wat Ranveer bedoelde, tot dat ik zei dat hij hem toestemming moest geven. We hebben veel gedanst en het was erg gezellig.

Zondag hadden we een chauffeur geregeld die ons naar het Mysoire Paleis Zou brengen. Het was een lange rit. Onderweg bezochten we nog een tempel. Het was best warm (het is zomer daar). We moesten onze schoenen uitdoen en Bubble trok het niet om op zijn blote voeten te lopen (de warme stenen, de steentjes). Wij lachten hem uit, gemeen hè!

Het Mysoire Palace was prachtig. Niet alleen van buiten, van binnen was het nog mooier. Er mocht binnen niet gefotografeerd worden, dus deze foto van binnen heb ik op het web gevonden.












Als Indier betaalde je 20 roepies entree, en als 'buitenlander' 200. Maar daarentegen was de audio tour wel weer gratis voor 'buitenlanders' en moesten de Indiers 100 roepies betalen.

De terugreis was verschrikkelijk. Het regende en onweerde enorm, en geen enkele bestuurder scheen zich hier iets van aan te trekken. Ik heb mezelf maar in slaap gehypnotiseerd, want ik was echt bang. 's Avonds hebben we in de buurt van het hotel gegeten.

Maandag was ik verzadigd en op. Ik heb nog bij Google geluncht, maar verder heb ik het rustig aan gedaan. Jos zei; 'Ga nog even lekker shoppen', maar zelfs dat wilde ik niet. Mijn buik (Crohn) was de laatste dagen ook al aan het protesteren.

Dinsdag morgen heeft mijn favoriete chauffeur 'John' me naar het vliegveld gebracht. Jos ging met me mee, heel lief.

In London had ik precies 45 minuten om over te stappen en de security area was propvol. Rennend kwam ik bij mijn gate aan (waar iedereen al weg was, behalve twee glimlachende dames). Ik was net niet te laat!

Ik heb echt een fantastische vakantie gehad. Ik heb veel gezien en veel ervaringen opgedaan.