Saturday, January 24, 2009

Woonverslag maandag 19 t/m 25 januari 2009

Deze week was druk! Niet alleen hadden we de eerste oudergesprekken, we moesten ook nog eens 18 verslagen schrijven. Nu ik dit schrijf, zijn alle verslagen met de kinderen mee naar huis, en is alles achter de rug.

Maar het was een grote klus (en niet te vergelijken met de verslagen die ik in NL moest schrijven). Oja, dit is Jos 's ochtends op de fiets (ik ben niet zo'n held in het fotograferen van een bewegend object).

Vrijdag kwam Nicole aan. Haar man Mike werkte voor Google, maar zij zijn eind vorig jaar terug naar de USA verhuisd. Nicole is een lieve vriendin van me en ik mis haar best. Van vrijdag tot en met dinsdag logeerde Nicole bij ons.

Ze had haar 5 maanden oude zoontje Frazer meegenomen. Vrijdag avond zijn we naar Pur Pur geweest. We (Nicole, Claudia, Annika, India, Liz, France, Juana en ik) hebben het leuk gehad! Na Pur Pur zijn we naar huis gegaan.

Daar was Jos met wat collega's een film aan het kijken. We hebben nog wat afleveringen van Bottum gekeken. Zondag zijn Nicole en ik samen uit eten geweest. Het was een druk, maar reuze gezellig weekend!

Tuesday, January 20, 2009

Woonverslag maandag 5 t/m 18 januari 2009

Heppi 2009! Ok, jullie weten allemaal dat ze bij de inbraak in de auto (zie vorig verslag) mijn telefoon hebben gepikt. Dus het eerste wat ik maandag heb gedaan, is een nieuwe foon kopen. Mijn oude telefoon had al 3.2 megapixels (niet slecht voor een telefoon), maar deze heeft 8.1 megapixels! Dus het eerste dat ik gedaan heb, is weer wat foto's maken. Hier is het resultaat:












Onze kat Vlieg was erg geschrokken van de auto-inbraak, hij was heel rustig en stil de eerste week na de vakantie. Hij is ook niet meer zo lang weg (dat zal wel weer veranderen als het weer beter wordt).

Het is koud in Zwitserland en het heeft gesneeuwd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit verslag 19 januari schrijf, het is alweer aan het dooien, maar ik weet niet meer precies wanneer het begonnen is. De laatste dagen heeft het geregend, maar morgen zou het weer gaan sneeuwen.



Vrijdag 9 januari heb ik Max naar het vliegveld gebracht. Ik mag dan altijd helemaal meelopen naar de gate en Max stapt meestal als laatste in. Het vliegtuig staat met de neus naar mij toe. Ik sta daar als enige (alle andere mensen zijn ingestapt) als een debiel te zwaaien.

Ik moet je erbij vertellen, dat als Max op een D, E of F stoel zit, hij me kan zien zwaaien (ik hem echter niet, maar dat mag de pret niet drukken).


Deze vlucht mocht Max in de cockpit blijven, zelfs tijdens de landing! Met een grote koptelefoon (de toren) heeft meneer 'geholpen'.

Verder hebben ze wat gekrabbeld. Zie de foto's. Max heeft het heel leuk gehad in Nederland, bij zijn vader, oma en familie. Jos en ik zijn uit eten geweest en naar de film (Bond). Ook hebben we Annika in het ziekenhuis opgezocht (nierstenen zo groot!). Het was fijn om even samen te zijn.

Maandag ben ik naar school geweest (fijn zo'n vrije dag) en 's middags heb ik Max opgehaald. Maandag avond hadden we een gezellige eet afspraak met Elena en Luigi. Wat een lieverds zijn het toch. Het was erg gezellig!

Dinsdag hadden we 's avonds een vergadering met de ouderraad. Twee vaders hebben een zoon in onze klas en toen ze zich voorstelden, gaven ze ons een compliment (dat hun kinderen het fijn hebben bij ons). Het zijn niet de meest kritiekloze ouders, dus het werd erg gewaardeerd!

Omdat ik geen foto's van de kinderen uit mijn klas durf te plaatsen, laat ik nu maar wat werk zien dat ze in mijn klas gemaakt hebben:












Vrijdag avond had ik een etentje met Libby, dat was zo gezellig! Ik kan uren met haar kletsen en we raken nooit uitgesproken.




Zaterdag gingen we skiën in Flumserberg (geen foto's gemaakt, wat een gemiste kans!). We hadden met wat googlers afgesproken en ook met mijn lieve vriendin Marie en haar man Cian. Pierce en Erin waren er natuurlijk ook bij. Na het skiën ging Max zijn vriend Pierce met ons mee naar huis, hij bleef logeren. Jos heeft pannenkoeken gebakken en ze hebben het enorm naar hun zin gehad.












De volgende dag gingen we sleeën. We hebben een hele mooie heuvel vlak bij en daar kan je echt enorm leuk vanaf sleeën. Na het sleeën hebben we wat gedronken en vervolgens Pierce op het station bij zijn lieve moeder afgegeven. We vonden het erg gezellig.

Zondag hebben we het rustig aan gedaan. 's Avonds zijn we uit eten geweest en hebben we een ijsje bij Mövenpick gegegten. Maandag had Jos vrij genomen en hebben we van alles geregeld en gedaan.


En toen begon de week weer echt... :-) x Joëlle

Sunday, January 04, 2009

Woonverslag maandag 22 december t/m 3 januari 2009

Hier een kort en bondig verslag van onze vakantie in Spanje, geschreven door Jos. Daaronder het verslag in het Engels. En vervolgens een iets uitgebreider verslag van onze belevenissen in Spanje (geschreven door mij).

Wij zijn met de kerstvakantie naar de voorvaderlijke gronden in Spanje geweest. Interessante weken: Toen we aankwamen bleek de verwarming het niet te doen; een of andere onverlaat had wat schroeven dichtgedraaid. Toen dat was verholpen deed alles het, tot zaterdagochtend en toen bleek dat het gas op was (in Spanje komt dat in flessen :-). Zondag wat fris gehad (en niet gedoucht), en maandag meteen naar de Repsol om gas te regelen. Gisteren reden we terug en toen we in Valence stopten om een burger te happen heeft een of andere onverlaat de autoruit ingeslagen en is er vandoor gegaan met een set (gekopieerde) CDs en Joëlle's mobiele telefoon. Heb een half uurtje aan de lijn gehangen met Carglass (in FR en CH) en de ANWB (steunpunt in Lyon) maar dan blijkt dat rondom verzekerd zijn, genoeg cash/credit op zak hebben of >15jaar lid zijn van de ANWB er niet voor zorgt dat er ook daadwerkelijk iemand komt om je ruit te vervangen of een noodruit aan te leggen. Prutsers. Gelukkig was de supermarkt nog open en toen hebben we een schaar, vuilniszakken en duct tape gekocht, en na wat handywork van Joëlle konden we (met max 100 km/h) de tocht voortzetten. Thuis aangekomen het waterbed geplakt (Joëlle's ouders hadden gebeld dat er een lek in zat) en op de bank geslapen. Toch hebben we een leuke vakantie gehad :-)

Groetjes uit een ijskoud en sneeuwwit Zürich,

Jos Visser

All things here are good. We had an interesting time at our place in Spain: When we came in it turned out that the heating system did not work. When we fixed that we ran out of gas (in Spain it comes in big bottles) and we had to do an emergency run to Repsol to ask them to drop by with 10 big ones. Then on our drive back yesterday we stopped at a burger place in Valence (France) only to have our car window smashed in by some low lifes who then ran off with a bunch of CD's (all copies or burnt from iTunes) and a cell phone (which we had blocked minutes later). It did mean however that we had to go to the supermarket to buy some plastic, duct tape and scissors. Joëlle taped the plastic of the missing window and we drove >500km with a max speed of 100 km/h back home to Zürich. The French..... :(


We hebben een heerlijke vakantie gehad. Zaterdag hebben Merel en ik nog in Zürich gewinkeld en heb ik iets gedronken met Libby. 's Avonds de boel ingepakt en zondag vertrokken.


De eerste week hebben we het heel rustig aan gedaan. We zijn veel uit eten geweest en hebben wat vrienden, familie en bekenden opgezocht. De tweede week kwam Annika (een van mijn beste Spooglers vriendinnen) bij ons logeren
. We hebben allerlei tochtjes gemaakt en een hele leuke wandeling gemaakt naar Xabia. Het was een heerlijke vakantie en ik heb NIETS voor school gedaan!