Saturday, December 20, 2008

Woonverslag maandag 8 t/m 22 december 2008

De laatste weken voor de kerstvakantie zijn altijd heel druk. Iedereen is moe, maar er moet juist nog heel veel gebeuren.

Iets wat niet gepland stond, maar toch gebeurde... was het aanschaffen van een nieuwe bank, een nieuwe keukentafel, kasje en bijzettafel. Toen Andrea er was hebben we dit aangaschaft en samen in elkaar gezet.












Woensdag avond had ik een feest met mijn D'Insle team. We bezochten eerst de eerst gebouwde kerk van Zürich. In de toren wachtte de wijn op ons. Daarna gingen we naar een (voor mij nieuw) restaurant en hebben we heerlijk gegeten en het erg leuk gehad. We waren met ruim 30 collega's (van alle leerkrachten tot de kok).


Donderdag middag was een rotdag. Ik had oppas geregeld voor Max, maar wilde hem ook laten zwemmen (les). Maar ik moest me ook nog omkleden voor het Google kerstfeest. Ik vroeg mijn oppas naar het zwembad te komen, zodat ze daar Max kon overnemen. Ik gaf haar mijn huissleutel en reed terug naar huis... alwaar ik natuurlijk niet naar binnen kon (zonder sleutel). Ik besloot terug te lopen naar het zwembad, hopende dat ik ze onderweg tegen zou komen. Maar zij hadden de bus genomen (foei, zwartrijden!). Toen ik na een uur weer thuis kwamen, had ik het wel even zwaar te pakken. Het leven gaat niet altijd over rozen voor een moeder. :-)

Ik heb mijn oppas een taxi laten bellen en die bracht me naar het feest. Daar heb ik heel veel bekenden en vrienden gezien, en ook nog even heerlijk gedanst (schoenen uitgetrapt).

Tijdens het kerstfeest spraken enkele Spoogler-vriendinnen me aan, of we elkaar nog zouden zien voor de vakantie. In al mijn enthousiasme nodigde ik ze uit voor dinsdag avond.












De kids hebben zich prima vermaakt met de X-box, en wij hebben nog even lekker kunnen bijkletsen. Deze laatste foto heb ik gemaakt vanuit de toren in de kerk.



Zaterdag hebben Max en ik heel leuk geskied met de Maynards :-). Max en Pierce kunnen ongeveer even goed skiën en je had ze moeten zien gaan! Wat een gezellige, maar drukke week was dit! De laatste week hebben we nog kerstliederen met de hele school gezongen (zie hier onder). Vrijdag opruimdag en toen... vakantie!!! Wat een prachtig jaar was het.

Hoeveel kan een mens meemaken in een leven, in een jaar of op een dag. Ik geniet in ieder geval en ik hoop dat Max dat later ook ziet; dat zijn moeder genoot van het leven, dat het leven een cadeautje is, waarmee je zelf mag bepalen wat je er mee wil doen.

x Joëlle

Thursday, December 18, 2008

Woonverslag maandag 1 t/m 7 december 2008

Maandag had ik weer met Marie in Zug afgesproken in onze Starbucks! 's Middags had Max weer musicalles (de laatste maandag voor de voorstelling!). Max heeft een nieuwe vriend gamaakt; Alex. Hij is ook 9 jaar en woont in Zürich. Hopelijk houden we contact nadat de musicallessen afgelopen zijn.

Dinsdag hebben Max en ik met Annika gegeten. Annika is een hele lieve vriendin, maar doordat we alle twee druk waren, hadden we elkaar al een poosje niet gezien. Ook deze week had ik weer twee oudergesprekken (het houdt niet op!).

Vrijdag was een bijzondere dag; Jos speelde Samichlaus (de Zwitserse Sinterklaas) op onze school en Andrea kwam op bezoek! Jos heeft 3 klassen bezocht en het was een succes. De kinderen waren onder de indruk, maar de oudsten wisten wel dat hij niet 'echt' was. Of, zoals een jongen uit mijn klas zei; 'Ik weet dat Sinterklaas veel hulp sinten heeft, dus dit is niet de echte' :-).












Er was ook een kind dat dacht dat het mijn vader was (omdat Andrea er ook was). 's Avonds had Max generale en zijn Andrea en ik samen uit eten geweest. Zaterdag had Max de eerste voorstelling(en)! Een om 14:30, en om 16:30 de tweede.












We hebben de eerste voorstelling niet gekeken, maar de tweede wel. Na de voorstelling hebben we gegeten bij Papa Joe.












Zondag hebben we ook de tweede voorstelling gezien. Max heeft het heel goed gedaan en we zijn enorm trots op hem!

Monday, December 15, 2008

Woonverslag maandag 24 t/m 30 november 2008

Maandag ochtend moest ik weer naar de internist. Ik heb geen bloed laten prikken, dat doe ik de volgende keer weer in februari. Eigenlijk gaat het best heel goed met mijn Crohn.

Natuurlijk heb ik wel eens 'aanvallen', maar dat moet je zien als iemand die een dag enorme hoofdpijn heeft (of migraine). Ik ben terug naar de het centrum gelopen en heb bij Jos (Google) geluncht.


Ook deze week hadden we weer oudergesprekken. Vrijdag gingen we met de klas naar het bos. We gingen met de tram en vervolgens met een kabeltram naar het bos op een berg tegen Zürich aan. Na een korte wandeling werd de klas in 5 groepjes verdeeld. Iedere leerkracht had een activiteit voorbereid en de kinderen vonden het erg leuk. Hier zie je mijn duo Alexandra in actie.












's Avonds bleef Haresh slapen. De jongens hebben tot erg laat liggen lachen en kletsen en het was erg gezellig. Zondag had ik een brunch met mijn boekenclub vriendinnen. We hebben heel lekker gegeten in een mooi restaurant, maar wéér heb ik geen foto's gemaakt!
Woonverslag maandag 17 t/m 23 november 2008

Dit was een drukke week en het was wel even veel voor me allemaal. Deze week hadden we ook nog oudergesprekken en dat was spannend. De ouders waren gelukkig allemaal tevreden en dat is toch wel heel belangrijk! Woensdag gingen Max en ik 's middags naar de ZOO met onder anderen Maartje, Dvora, Dagmar en nog meer Spooglers. 's Avonds gingen Max en ik uit eten met Amy.

Max is donderdag begonnen met zwemles. Hij zwemt iedere donderdag eind van de middag en ik neem dan ook een duik. Vrijdag was de school gesloten en hadden we een studiedag. 's Avonds hebben we lang geborreld. Zaterdag ging Max een middagje meedraaien bij scouting, samen met Leo. Hij heeft een hele leuke middag gehad.

Ook moest er dit weekend weer geoefend worden voor de musical. De groep oefent nu bijna ieder weekend en het is erg zwaar. Zondag hebben we samen met Nik en Lisa in de pub iets gedronken.


Deze week weinig foto's gemaakt, terwijl ik zo veel gedaan heb!
Woonverslag maandag 10 t/m 16 november 2008

Maandag ochtend had ik met Marie in Zug afgesproken. Marie is echt een schat en ik heb een heerlijke ochtend gehad.

Dinsdag avond hadden we een Räbenliechtli event op school. De kinderen maken mooie lampionnen van de Räber en daarmee liepen we tesamen (ouders, leerkrachten en kinderen) door het donker. Natuurlijk werd er ook gezongen. Hier houdt Max trots het bord van de MS (=Mittelstufe) vast.


Donderdag hebben Jos en ik Max weer naar het vliegveld gebracht, Max ging naar zijn vader voor een lang weekend. Eerst hebben we bij de Burger King gegeten en daar hebben we Max omgeruild voor ridder Max.

Vrijdag middag kwam Katelijn bij ons logeren voor het weekend. Ik ontmoette haar in een pub in Zürich, waar we geëntertained werden door een vreemde, maar toch wel grappige jongeman.

Toen Jos klaar was met werken, kwam hij naar ons toe. We zijn met z'n drieën uit eten geweest en hebben de nodige Zwitserse kaas naar binnen gewerkt. Zaterdag hebben we door de stad gewandeld en met Bubbel afgesproken.

Bubbel is een Googler uit Brazilië die op bezoek was in ZH. Zo zagen we er aan het eind van de avond uit!













Daarvoor (eind van de middag) ben ik naar Annika haar huis gegaan, omdat ze een feestje had. Het was erg leuk en er was heerlijk eten (gemaakt door meerdere mensen).



Zondag vertrok Katelijn weer naar Nederland en kwam Max weer terug uit Nederland. We hebben een heel gezellig weekend met Katelijn gehad. Ze heeft me vreselijk verwend met een prachtig sierraad en veel gezelligheid!