Friday, May 23, 2008

Woonverslag Zürich - Maandag 19 t/m zondag 25 mei 2008

Maandag moest ik de hele dag werken (met kleine kinderen). 's Middags gingen we naar Max zijn musicalles. Max had de juf even heel duidelijk gemaakt, dat als ze niet heel snel een beetje normale rol voor hem had, hij er binnen zes weken mee zou stoppen.

Eh... daar was de juf even stil van (en ik ook). Max gaat er met plezier naar toe en in december hebben ze een grote voorstelling. Het verhaal gaat echter over een meisjesschool. Dat heeft de juf nu verandert in een gecombineerde school. Natuurlijk hadden Lisa en ik weer ons moan-uurtje met prosecco.

Twee mannen boorden een gat, onze (Lisa's en de mijne) monden vielen open. Misschien ken je het gegeven 'een gaatje boren'. Een persoon boort een gat, de tweede persoon houdt de stofzuiger stang onder het te boren gat, om de stof op te vangen.

De Zwitsers vinden dat maar onzin. Op de foto kun je het zakje zien dat zij gebruiken om het stof op te vangen.

Dinsdag moest ik mijn auto laten keuren bij het Strassenverkehrsambt. Ik moest de nodige formulieren invullen (daarvoor was ik al 3x op kantoor geweest). Nu mocht dan eindelijk mijn auto zelf gekeurd worden.


De keuring vond plaats in een grote kazerne en de auto werd van binnen en buiten gecontroleerd. Aan het eind kreeg ik een lijst met drie zaken die toch nog niet helemaal goed waren (mijn auto is nog geeneens 4 jaar oud!). Ik mocht dus weer een afspraak maken met de garage.

Onze kat Vlieg gaf ons deze week een cadeautje. Deze muis lag in onze woonkamer. Woensdag middag had ik een vergadering op mijn nieuwe school. Max ging naar de naschoolse opvang van de school en had het erg naar zijn zin.

Vrijdag kwamen Luka en Franko spelen en pannenkoeken eten. Luka bleef ook nog slapen! Zaterdag middag ging Max met Desmond, Ethan en hun moeder Anouk wandelen in het bos. Wat een heerlijk avontuur, hier zijn wat foto's.












Zaterdag en zondag hebben Max en ik in ons tuintje gewerkt. Ook heeft Max met een zakmes een dikke stok bewerkt. Hier zijn wat foto's. Zondag middag hadden we een feestje bij Gary en Dvora. Joëlle X

Woonverslag Zürich - Dinsdag 13 t/m zondag 18 mei 2008

Dinsdag moest mijn auto 's ochtends naar de garage. Omdat Lisa en ik op maandag geen moan-uur gehad hadden, kwam ze gezellig naar me toe en hebben we samen koffie gedronken. Woensdag gingen we 's avonds uit eten met Luigi en Elena. Dat was erg gezellig. Ik kan het goed vinden met Elena, en Jos en Luigi ook met elkaar. Als toetje hadden ze een vruchtentaart gemaakt, heerlijk!

Donderdag was een drukke dag. Max en ik werken alle twee in de ochtend. Daarna heeft Max gitaarles (hij gaat steeds beter spelen!). Eind van de middag geef ik toneelles. 's svonds hadden we bij CFA een team vergadering. Na de team vergadering gingen we samen een hapje eten. Daarna aten we nog een ijsje (links Danielle, rechts Amy).


Vrijdag middag had ik na mijn werk met Laura afgesproken. We hebben lekker zoet-zuur gegeten bij Lemon Grass en Laura heeft me bij de Montessori school afgezet. Daar heb ik mijn contract opgehaald. Ik kijk er enorm naar uit om na de zomervakantie op deze leuke school te gaan werken. Maar ik vindt het ook heel erg spannend natuurlijk! Ik ben ook heel benieuwd hoe Max het zal vinden op deze tweetalige Montessori school.

Vrijdag avond gingen Markus en ik samen op stap. Ik was zo blij met mijn nieuwe contract, dat ik die had meegenomen. Eerst hebben we op een terras geborreld, om vervolgens binnen aangeschoten (lees 'dronken') te raken. We hebben zo gelachen!

Met de taxi gingen we naar een Gay club, waar ik maar één leuke kandidaat voor Markus kon vinden. Markus had mijn contract opgevouwen en in zijn broekzak gedaan. De rest van de week was de grap; 'Joëlle heeft een nieuw contract, maar is het verloren in een Gay club'.

Zaterdag ochtend hadden we een brunch met ruim 30 Spooglers. Iedereen had wat lekkers gebakken of klaargemaakt.
Ik werd met een flinke kater wakker en Jos heeft pannenkoeken voor me gebakken (gingen op!).

Hier zie je me met Marina en Annika. De brunch was in het restaurant van 't Google gebouw. Op de terugweg zagen we verkeersregelaars in training. De leraar was best streng en stond regelmatig aan de arm van de leerling te trekken.

Zondag hadden we een verjaardag en een bankwarm party (nieuwe bank) van een collega van Jos. Het was een enerverende week! Joëlle X

Friday, May 09, 2008

Woonverslag Zürich - Maandag 5 t/m maandag 12 mei 2008

Max ging maandag en dinsdag naar de Montessori school om te wennen. Ze wilden zeker weten dat hij daar op school zou passen. Dan kan ik daar na de zomervakantie werken en kan Max daar ook op school.


Maandag had ik na mijn werk afgesproken met Nicole. Nicole is een lieve vriendin die uit de VS komt. Haar man werkt bij G... 's Middags had Max weer musical les en hebben Lisa en ik genoten van een heerlijk stuk peren gebak met prosecco.

Dinsdag had ik een rustige dag. Ik zat wel in de zenuwen, want ik zou 's middags te horen krijgen hoe Max het had gedaan. Maar ik maakte me zorgen om niets! De juf zei dat het leek alsof hij daar al maanden op school zat. Meneer had op maandag een gitaar gezien en begon spontaan liedjes te spelen en te zingen (tot groot vermaak van de kinderen, én de directeur die nét langs liep). Ze vonden zijn Engels ook goed en Max zelf vond het een leuke school.

Woensdag middag stonden Kristine en Marinus bij me voor de deur met de camper. Zij waren op vakantie en kwamen ook 'even' bij me op bezoek in Zürich, hartstikke leuk!

We hebben samen een broodje gegeten en zijn daarna de stad in gegaan. We hebben door het oude gedeelte van Zürich gelopen en hebben de Gross Münster toren beklommen. Dat is de rechter toren.

Daarna hebben we een heerlijk ijsje gegeten bij Mövenpick. Toen hebben we een leuke boottocht gemaakt langs de oost- en westkant van het Zürich meer. Vervolgens heeft Jos ze een rondleiding gegeven door het Googel gebouw.

Er was een gezellige barbecue gaande en dus hebben we heerlijk gegeten op het terras van Google :-). Donderdag avond kwamen Eszter en Libby (Spooglers) om samen de nieuwe website te maken voor de Spooglers. Dat was erg leuk.

Vrijdag middag speelde Luca bij ons en de jongens hebben heerlijk buiten gespeeld. Vrijdag avond kwamen Marcel, Rinkje, Miranda en Marco aan. We hebben samen gegeten in ons favoriete Mexicaans restaurant.












De volgende dag hebben we ze Zürich laten zien. Het was prachtig weer en erg gezellig! 's Avonds weer heerlijk gegeten (Italiaans) en een ijsje! Zondag hebben we gewandeld op de Uetliberg. Zoals je ziet, had Max het goed voor elkaar!

Zondag avond hebben we Australisch gegeten (struisvogel en krokodil...). En Max natuurlijk kipkluifjes met friet! Maandag morgen hebben we in het hotel gezwommen (ik deed gewoon alsof ik een gast was!).


En na een gezellig lunch reden ze weer terug naar NL. We vonden het heel erg gezellig! Maandag avond hebben we de beloofde gratis EK voetbal plaatjes opgehaald bij de serveerster van de Australische tent. Het waren er 175! en Max was dolgelukkig. Een prima afsluiting van een geweldig weekend! X Joëlle

Thursday, May 01, 2008

Woonverslag Zürich - Maandag 28 april t/m zaterdag 4 mei 2008

Zondag avond kwam ik terug uit Nederland. Tegelijkertijd kwam Jos ook terug uit Mountain View. Maandag moest ik vroeg beginnen met werken. Bleek dat mijn collega geen vervanger had geregeld voor de maandag (ze was op vakantie).

Dus heb ik een deel van de ochtend in mijn eentje gewerkt. Maar ja, als ik een groep van 28 pubers (11-12 jaar) aankan, kan ik tien prescholers ook wel aan!

Maandag middag heb ik koffie gedronken en daarna sushi gegeten met Annika. Dinsdag werkte ik ook 's ochtends. 's Middags had ik weer een gesprek op de Montessori school. We hebben besloten dat Max aankomende maandag twee dagen gaat proefdraaien. Als het goed gaat, ga ik daar vanaf na de zomer 4 ochtenden en 2 middagen werken. Max gaat dan mee en krijgt tweetalig onderwijs (Engels & Duits).

Het blauwe huis is van ons. Wij wonen links op de begane grond (achter die boom). Dinsdag avond aten we bij Gary en Dvora. Gary had heerlijk gekookt! Woensdag moest ik de hele dag werken. Woensdag avond hebben Jos en ik film gekeken; Maria full of Grace.

Donderdag waren we alle twee vrij. In Zürich waren er wat rellen in verband met 1 mei. We hebben een heerlijke luier ochtend gehad en 's middags zijn we naar Konstanz geweest. Dat ligt in Duitsland. Daar hebben we rondgewandeld, de Münster kerk bezocht en de toren beklommen. Daarna hebben we een perfecte schnitzel met frites gegeten. Hier zijn wat foto's:























Vrijdag ochtend gingen Lisa, Ellie (10) en ik naar de Ikea. Ik moest iets kopen voor mijn werk en Lisa en Ellie hebben genoten van de warme ballen met friet! Daarna zijn we naar Rapperswil gereden en hebben we daar heerlijk op een terras gezeten.

Eind van de middag hadden Jos en ik in de stad afgesproken. Daar hebben we heerlijk op een terras gegeten en gedronken. Als toetje hadden we onszelf verwend met aardbeien met slagroom, en ook nog een klein ijsje bij Mövenpick.

Zaterdag middag kwam Max terug uit Nederland. Hij vloog alleen (onder begeleiding). Natuurlijk heeft meneer weer de stewardessen geholpen en hier is het bewijs: