Tuesday, June 12, 2007

Woonverslag Zürich - Donderdag 7 juni t/m dinsdag 12 juni 2007

Donderdag was weer een hele drukke dag. Eerst werken van 9-13 en toen de laatste toneelles in Zürich voorbereiden. Deze cursus duurde zes lessen, dus een hele grote presentatie voor ouders hadden we niet.


Max heeft ook meegedaan. Eigenlijk was dat alleen maar omdat hij mee moest, maar hij vond het heel erg leuk! Het liefst wil meedoen hij bij alle cursussen die ik geef! Maar dat kan niet altijd, omdat ik ook kleuters lesgeef en daar is hij te oud voor.

's Avonds heb ik nog geborreld met een Spoogler. We zijn bezig om een leuk idee uit te werken (als ik meer weet, zal ik het schrijven).

Vrijdag heb ik lekker gesport. Na schooltijd hadden we een gesprek met de juf van Max. Ze hebben na zes weken proeftijd toch besloten om Max naar groep 1 terug te plaatsen. Laat ik het nog één keer uitleggen.


Max zou in Nederland in groep 4 zitten (hier 2e klas). Maar hier moet een kind voor 1 mei al 8 zijn om in de 2e klas te zitten. Dus wilden ze Max naar de eerste klas sturen. Maar er was geen plaats in de eerste klas op de buurtschool. Omdat Max intelligent is, hebben we gekeken of hij in de 2e klas mee kan komen. Hij kan qua intelligentie (o.a. rekenen) dit niveau ruim aan, maar hij is sociaal emotioneel nog erg jong en heeft last van faalangst. Alles moet in één keer lukken anders 'kan hij het niet'. Nu gaat hij dus naar een school iets verder en hopen we dat ze hem genoeg weten uit te dagen, zodat hij zich niet gaat vervelen. Hij begint daar donderdag 14 juni.

Zaterdag moest Max zijn honkbal team twee wedstrijden spelen. Wij hebben gekeken en Max heeft zijn team aangemoedigd. Tijdens de tweede wedstrijd begon het enorm te regenen. Zondag zijn Max en ik naar een amateur theater voorstelling geweest. Het was erg mooi.



's Avonds heeft Max een fruit salade voor ons gemaakt. Maandag was een enorm drukke dag. Ik moest werken en 's middags een trial toneelles geven op een tweetalige school. Het is heel goed gegaan. Daarna snel naar Duitse cursus. Dinsdag kwam Marleen (Spoogler) op mijn werk kijken. Na mijn werk heb ik gesport. 's Middags zijn Max en ik met Dvora (Spoogler) en Aron naar de ZOO geweest.

Wednesday, June 06, 2007

Woonverslag Zürich - Woensdag 30 mei t/m woensdag 6 juni 2007

De rest van de week was het gewoon weer werken & wassen :-). Max zijn projectweek met als thema 'Cook & Run' begon op donderdag.

Jos ging vrijdag voor twee dagen naar York (UK) voor zijn werk en wij hebben zaterdag lekker geluierd. Zondag had Max een sport dagkamp. Hij heeft er onder anderen gevoetbald en gebasketbald.

Hij vond het niet zo heel leuk, hij is zich als een echte nerd aan het ontwikkelen; leest veel en speelt graag een spel op o.a. de computer.

Zondag avond hebben we Jos opgehaald van het vliegveld en zijn we uit eten geweest. Maandag en dinsdag deed Max weer allemaal leuke dingen op school in verband met zijn projectweek.

Zo heeft hij boter en kaas gemaakt, en een portemonnee van een leeg (schoon) melkpak. Dinsdag zijn ze naar een kinderboerderij geweest en hebben ze onder anderen een koe gemolken.












Woensdag had ik weer een koffie afspraak met de Spooglers (spouses of Googlers). 's Avonds had Max een feest op school. Het was erg leuk; ze zongen eerst een lied in canon en daarna waren er dansjes, een spel en een buffet verzorgd door de ouders. Het was erg gezellig.

Reisverslag Nederland - Zaterdag 26 mei t/m dinsdag 29 mei 2007

Zaterdag vertrokken we naar Nederland. We hadden een hotel geboekt in Maarsbergen. We waren eind van de middag bij Merel en we herkende haar bijna niet meer terug! Ze had haar heel anders laten knippen en laten verven.
Ze zag er ontzettend leuk uit! 's Avonds hebben we Max naar zijn vader gebracht en zijn we uit eten geweest bij de Griek in Bussum.

Zondag ochtend hebben we ontbeten in La Place en zijn we nog even langs mijn ouders geweest. 's Middags hadden we met een paar lieve mensen afgesproken bij De Tafelberg. Merel was jarig en we hebben ook even voor haar gezongen (wat ze heel erg fijn vond - not :-).

Het was erg leuk om Kristine, Willemien en Evelien weer te zien! Daarna zijn we naar de verjaardag van Cees geweest.
De volgende dag zouden we naar Pinkpop gaan. Het regende maandag soms een klein beetje, maar gelukkig niet te veel.

Jos en ik wilden graag de Dave Matthews Band zien en Merel kwam voornamelijk voor Evanescence! Van een afstand hebben we ook nog wat andere bands gezien, maar bij deze twee bands stonden we vooraan! We waren pas laat thuis en het was echt leuk. Merel was zo trots dat ze als 13-jarige al naar Pinkpop mocht!














Dinsdag ochtend hebben we Max opgehaald en zijn we terug naar Zürich gereden. Er was een ongeluk op de snelweg en daar hebben we ook een foto van gemaakt. Het was een kort weekend in Nederland, maar we hebben ons goed vermaakt. Nu moeten we helaas zo'n zes weken wachten voordat we weer naar Nederland gaan. Ik hoop dan weer een paar mensen te zien.
Woonverslag Zürich - Maandag 21 mei t/m zaterdag 26 mei 2007

De maandag is een vrij drukke dag voor ons. Ik loop op maandag en dinsdag (en Jos op donderdag) met Max mee naar school en loop dan gelijk door naar de tram om naar mijn werk te gaan. Ik begin op maandag en dinsdag om 9:00. Na mijn werk kan ik thuis nog iets voor mezelf doen, voordat Max van school komt. Max blijft op maandag, dinsdag en donderdag over in het buurtcentrum naast ons huis.

Eind van de middag gaan Max en ik samen naar het Google gebouw. Ik heb daar mijn Duitse cursus. Op woensdag kan ik daar niet meer heen, omdat Max dan honkbal heeft. Maar ik houd het nog steeds bij! :-) Max had deze maandag weer gitaarles.

Dinsdag avond gingen we weer met wat Google vrouwen naar de film. Dit keer zagen we Stranger than Fiction.

Woensdag hadden Max en ik een afspraak met Marie en haar kinderen Pierce en Erin. We gingen naar Knies Kinderzoo. Het was heerlijk weer en de kinderen hebben zo lief gespeeld. Toen we er net waren, was er een zeeleeuwen show!

Ze hebben ook nog met water gespeeld en waren drijfnat. We vonden het super gezellig! Eind van de middag moesten we terug i.v.m. Max zijn honkbal training, maar stonden we in de file.

Donderdag leidde ik een verjaardagspartijtje voor een leerling van mijn toneelcursus. Hier zijn een paar foto's, het was erg leuk. Vrijdag gaf ik weer toneelles gegeven in Uster.

Tuesday, June 05, 2007

Woonverslag Zürich - Maandag 14 mei t/m zondag 20 mei 2007

Maandag had Max voor het eerst gitaarles! Omdat er bij de muziekschool een wachtlijst was, heb ik een collega van Jos gevraagd Max wat lessen te geven.

Hannu ging samen met Max met de tram naar zijn huis en na de les zette hij Max weer op de tram naar het Google gebouw. Max vond de reis alleen wel spannend, maar het gitaar spelen erg leuk.

Hij was erg trots dat hij al iets kon laten horen toen we thuiskwamen ('zo moet het mama'). 's Avonds hebben we heerlijk sushi gegeten!

Donderdag avond gingen Jos en ik naar een concert van Marillion in Stuttgart. Ja, dat is wel ruim 2 uur rijden, maar ze speelden helaas niet in Zwitserland. Het weekend hebben we het rustig aan gedaan.
Woonverslag Zürich - Maandag 7 mei t/m zondag 13 mei 2007

Maandag ging Max voor het eerst naar zijn nieuwe school; de lokale buurtschool. Hij vond het heel erg spannend en ik eigenlijk ook wel :-). 's Avonds kwamen Marina en Pim langs en dat was gezellig.

Max en ik waren de hele week alleen thuis en dat was erg gezellig. Vrijdags had ik weer een koffie afspraak met wat Google vrouwen... Max kwam na schooltijd zelf naar me toe (met twee trams en een mobiele telefoon).

We hebben een leuke ochtend gehad en ons goed vermaakt!

Eind van de middag gaf ik mijn eerste toneelles bij the WAC in Uster. Het is een hele leuke groep en ik vond het erg leuk om te doen. Zaterdag zijn Max en ik naar een balletvoorstelling geweest over ' Madeline'.


We gingen met Nina en haar zoontjes Rajif en Ronnie. Daarna hebben we nog samen de rechter toren van deze kerk beklommen.
Het uitzicht was leuk, ook al was het niet hoog.



Zondag hadden we afgesproken met een moeder en twee kinderen uit Hilversum. De kinderen hebben zich de hele middag vermaakt en 's avonds hebben Max en ik Jos van het vliegveld opgehaald.
Woonverslag Zürich - Donderdag 3 mei t/m zondag 6 mei 2007

Donderdag moest ik weer werken en is Max alleen thuis gebleven. Dat ging goed. Vrijdag hebben we in het bos een kampvuur gemaakt met Marleen en haar dochters Jonne en Bente. We hadden ook van alle te eten mee en het was een gezellige picknick!

Zaterdag zijn Max, Dvora, Aron en ik naar een familie expo geweest. Er waren veel leuke dingen te doen. Een van de leukste dingen was toch wel de stand met spelletjes. Max en ik hebben ons daar prima vermaakt.


Verder heeft Max een beker versierd en heeft geklommen! Zondag zijn we naar de dierentuin geweest met Dvora en Aron. haar man was ook in de USA. :-)












De olifant was zwanger, je kan dat op deze foto zien! Op de terugweg hebben we een stuk in een hele ouderwetse tram gezeten. Die maakte heel veel lawaai, maar hetw as erg leuk.