Monday, January 22, 2007

Woonverslag Zürich - 22 januari 2007

Je zal wel denken; nu alweer bericht? Ja, want ik heb veel te vertellen en ook veel te laten zien. Onze woning is nog niet helemaal op orde, maar er werd gevraagd om foto's. Dus die laat ik nu alvast zien. Onze woonkamer bestaat uit twee delen. In het ene deel staat de eettafel en de boekenkasten en dvd kastjes.



In het andere deel van de woonkamer is een zithoek gemaakt en rechts daarvan staat ons bureau. Door de klapdeuren kan je naar ons tuintje, waar we van de zomer heerlijk kunnen zitten. Vlieg gaat hier ook steeds naar buiten.

De keuken is ruim, er kan een eettafel in (maar niet die grote van ons, die is net te lang). Dan heb je nog onze slaapkamers, de gang, de badkamer met bad en de toilet. Beneden hebben we nog een ruime berging/ schuur.
De woning is niet zo heel erg groot, maar wel knus en fijn om te leven.

Sunday, January 21, 2007

Woonverslag Zürich - 20 januari 2006

Max is nu echt begonnen op zijn nieuwe school. Het is erg wennen voor hem, maar hij doet zijn best.

De kinderen van Max zijn leeftijd gaan hier alleen met de bus naar school. Nee, geen schoolbus (zoals in Amerika) maar met de gewone bus. Dat was natuurlijk 'not done'. Ik moest mee. Na anderhalve week was ik doorgedraaid.

Na kort nadenken kwam ik tot de conclusie dat 8x in een bus zitten op een dag (+ naar de bus-, naar school-, terug naar de bus- en terug naar huis lopen) niet bevorderlijk is voor mijn gemoedstoestand.

Dus ging Max het alleen proberen. Eerst alleen terug naar huis. Dan stond ik hem bij de bushalte in Oerlikon op te wachten. Vanuit de bus zag ik al zijn trotse, stralende koppie. Blij dat hij me zag, dat het hem gelukt was. Dat hebben we een poosje gedaan. Deze week is hij ook alleen naar huis gelopen. Hij vond het wel spannend, maar het gaat iedere keer makkelijker.
Woonverslag Zürich - 16 januari 2007

Vandaag hebben we cakejes gemaakt. Welliswaar gewoon uit een pak, maar het is een start! Ik moet zo ontzettend wennen aan nieuwe producten hier, of producten met een vreemde Duitse naam (waarvan het dan waarschijnlijk hetzelfde is als in NL, maar ik het niet begrijp). Ik heb me voorgenomen om vaker te gaan bakken met Max. Kijk nou toch hoe dat kind heeft zitten genieten! We zijn nu wel weer een kilo aangekomen, maar ja, het was voor een goed doel!

Woonverslag Zürich - 13 januari 2007

Dit weekend zijn we naar de plaats Schwytz geweest. Een klein (?) skigebied waar nu nog sneeuw lag. We hebben heerlijk gewandeld en zijn ook nog een berg op gereden. Het uitzicht was fantastisch. Helaas kon ik geen foto maken omdat ik mijn camara vergeten was. Ik heb wel drie foto's met Jos zijn telefoon gemaakt. Prachtig om de wolken zo laag te zien.

Woonverslag Zürich - 7 januari 2007

Het nieuwe jaar; een nieuw land, nieuwe woning en nog veel meer nieuw! Ik zal proberen met grote regelmaat alle nieuwtjes te noemen met leuke foto's erbij! We maken hier zo veel mee in Zürich en het is allemaal erg spannend.





Het weekend na Spanje zijn we naar Zug geweest. Zug is de hoofdstad van het gelijknamige kanton in Zwitserland.





Zug heeft ruim 23.287 inwoners en is de grootste stad van het kanton Zug. Wij vonden het een leuke stad met een mooi groot meer, het ligt tegen een berg aan. We hebben er gewandeld en pizza gegeten.
Reisverslag Spanje - kerstvakantie 2006

Deze kerstvakantie zijn we weer naar Spanje (Denia) geweest. Het was een spannende reis, omdat we onze kat 'Vlieg' hebben meegenomen. De ochtend van vertrek sloop Vlieg onze slaapkamer in. Ik probeerde hem te pakken op ons bed, alwaar hij uit stress zijn blaas leegde: 'getver'! Dus nog snel schoongemaakt en toen op weg naar Spanje.

We hebben iedere dag Jos zijn vader bezocht. Maar verder hebben we ook veel kennissen, familie en vrienden bezocht.
We hebben mooie wandelingen gemaakt en andere dorpen bezocht.

Hier liepen we door Altea.
We wisten niet dat het zo'n mooi oud gedeelte had. Het was prachtig weer. Ook hebben we met vrienden gegeten bij een Wok restaurant en hebben we oud en nieuw gevierd bij een vriendin.

Jos, Alex en de kinderen hebben hebben 1 januari een nieuwjaarsduik genomen in het zwembad bij Ankie en Peter thuis. Ook al scheen de zon, het water was behoorlijk koud. De laatste dag hebben we met de vader van Jos gegeten. Het was fijn om weer iedereen en alles gezien te hebben.



Onze kat Vlieg heeft zich prima
gedragen in de auto. Omdat ik het zielig vond dat hij zo lang opgesloten zat in zijn mandje, heb ik hem er steeds uitgehaald. Zo kon hij lekker tegen me aan liggen. Ik vond het fijn dat hij bij ons was.
Eerste woonverslag Zürich - december 2006

Woensdag avond 6 december kwamen we aan in Zürich.

Rest volgt nog....

In Zürich zit het onderwijssysteem anders in elkaar dan in Nederland. Zo kun je hier kiezen uit privé- en lokale scholen. Montessorischolen zijn hier alleen maar privé, daardoor zijn ze erg duur (± 1000 euro per maand). Als je voor een lokale school kiest, heb je geen keuze over de school. Zodra je je kind inschrijft bij de gemeente, wordt het geplaatst op de dichtsbijzijnde school met plaats. Ik wilde Max graag op een lokale school hebben, want bij ons in de buurt staat een hele leuke school met een reusachtig schoolplein. Maar omdat Max nog geen Duits spreekt, moet hij eerst 6-12 maanden naar een speciale school. Daar zitten meerdere kinderen uit 'het buitenland'. Max heeft 10 kinderen in zijn kals, waarvan er een uit Amerika komt, een uit Peru, een uit Portugal, etc. Het was erg wennen, de kinderen zijn er erg fysiek omdat ze slecht verbaal kunnen communiceren. Omdat deze school iets verder ligt, kreeg Max een openbaar vervoerkaart toegestuurd. Daarmee kan hij met de bus naar school.

Verder hebben we Kindercity ontdekt, waar Max zich prima kan vermaken.
Je hebt er educatieve spelletjes, maar je kan er ook workshops volgen of naar de film gaan. We hebben een jaar abbonnement, dus we kunnen er nu net zo vaak heen gaan als we willen. Het is ongeveer 15 minuten rijden vanaf ons huis.


Max heeft al meegedaan aan een chocolade workshop (echt iets voor hem!). Daar gingen ze zelf chocolade poppetjes maken en kokosbrokjes chocola (ook voor moeders erg lekker). Hij kwam trots en voldaan van de workshop vandaan.